TANE TANE İRMİK HELVASI

MERHABALAR...HERKESE HAYIRLI KANDİLLER DİLİYORUM....RABBİM BU MÜBAREK GECEDE EDİLEN TÜM DUALARI KABUL ETSİN İNŞALLAHHHH...AMİN.

BU HELVAYI UZUN ARAŞTIRMALAR SONUNDA TAM OLARAK YERİNE OTURTTUM .
 GÜVENLE YAPABİLİRSİNİZ..
GERÇEKTEN TANE TANE OLUYOR....
BU AKŞAM TEKRAR YAPACAĞIM.BU ESKİ ARŞİV RESMİ..
TABİİ YAZ GELDİ BU AKŞAMKİ HELVA DONDURMALI OLUCAK:))))))

KENDİMEDE LIGHT OLANI:)




1 bardak irmik
1 bardak şeker
1.5 bardak sıcak su
1 paket çamfıstığı
1 bardak yağ
YAPILIŞI:
 irmiği ve fıstıkları beraberce kavuralım.
fıstıkların rengi değişince içine yağı ekleyelim.

ayrı bir kapta sıcak su içinde şekeri eritelim.

sulu karışımı helvaya dökelim.(bu işlem sırasında helva ve sıcak su ellerinize sıçrayabilir o yüzden azar azar ve çok dikkatli yapılması gereken bir işlemdir.)

helvayı karıştıralım ve altı kısık olarak suyunu çekene kadar pişirelim.
su tamamen çekilince ocağı kapatalım üzerine temiz bir bez kapatalım .
her 10 15 dak.da bir olarak helvamızın irmiklerini ezmemek kaydıyla karıştıralım.
bu arada karıştırma işlemi toplamda 3 kez olsa yeterlidir.

AFİYET ŞİFA OLSUNNNN
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler