Günaydın canlarımmm:))
Mübarek Ramazan Ayının ilk cumasından merhaba diyorum sizlere.. Canı gönülden hayırlı cumalar diliyorumm.. Kocamaann kocamaaann sevgilerimi yolluyorum:)) Neşe ile dolun diye:))
ve bugün sizlerle mis kokulu bir kurabiye paylaşmak istiyorumm:)) Tarçınlı bisküviler iftardan sonra çayınızın yanına çok yakışacak:))
Bir de mesajla çalışan bir ramazan davulcumuz var her sahurda sağolsun yalnız bırakmıyor:)) Papatyaaamm öpüyorum senii:))
Efendim en tatlı iftarlara he beraber katılmak dileği ile..
Bu arada en çok Ramazan ayında özlüyorum İstanbulu.. Havası dokusu bir başka geliyor bana.. O maneviyatı hissediyorum...
Malzemeler:
150 gr. margarin
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tarçın
2 çay bardağı pudra şekeri
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 yumurta
1 pk. vanilin
Yarım paket kabartma tozu
Aldığınca Un
Yapılışı:
Listede verilen tüm malzemeler karıştırılıp en son un eklenerek yumuşak bir hamur yoğrulur. Elde edilen hamur yarım saat dinlendirilip, yarım saatin sonunda ikiye bölünerek unlu tezgahta kurşun kalem kalınlığında açılır..Çeşitli kalıplar ile kesilen kurabiyeler yağlı kağıt serili tepsiye sıralanıp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15 dakika pişirilir.. Ilık veya soğuk servis edilir..
Not: Ben bu kurabiyeleri kalıpla yapıp hafif beyaz diye tanımladığımız şekilde pişiriyorum ki beyaz görünsün.. Yuvarlak yuvarlak yaıldığında biraz daha kızarıyo ve tarçın damaklarda hafif acı bir tat bırakıyor..
Bu benim zevkim tabii isteğe bağlı olarak top top yapılıp kızartılabilir..
Afiyet bal şeker olsunn...:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder