TAVUK BABY (BEYBİ) ŞİŞ SEBZE VE PİLAV EŞİLİĞİNDE
MERHABALAR,SELAMLAR,SEVGİLER
[ Baby Şiş] Göğüs etinin iç kısmındaki filetonun, ekmek kırığına bulanarak şişe geçirilmesiyle hazırlanır
Bu özel bilgiden :) sonra yemeğimin tarifine geçeyim
Markette paket içinde görünce dayanamayıp aldım, üstündeki tarifte etlerin susama,ekmek kırıklarına veya galeta ununa bulanarak bol yağda kızartılması gerektiğini yazıyordu
ben kendime göre bir pişirme yöntemi uyguladım çok lezzetli bir ana yemek oldu :)
Öncelikle etleri marine ettim bunun için de : kapaklı derin bir kabın içine rendelenmiş 1 adet soğan,2 diş sarımsak,2 kaşık zeytinyağı,tuz,k.biber,yenibahar,kekik,kimyon,pul biber2 damla limon suyunu koyup yıkayıp suyu süzülen etlerle birlikte güzelce harmanladım,kapağını kapatıp buzdolabında bir müddet beklettim,
seramik tavayı kızdırıp (hiç yağ koymadan) etleri yerleştirdim marinesindeki yağ kızarması için yetti,önce harlı (hızlı) ateşte altını üstünü hızlıca kızartıp ocağı kıstım,
etlerin içi de iyice pişsin diye kapağı kapalı olarak bir müddet daha ocakta tuttum,
bu aşamada etin yanında garnitür de bulunsun diyerek dilimlenmiş havuç ve brokoli ilave ettim
tereyağlı pirinç pilavı olmazsa olmaz diyerek pişirdim resimde gördüğünüz gibi tabaklarımız şenlendi :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder