TIRTIL KURABİYE
125gr margarin,(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ,
2 yumurta,
1 su bardağı pudra şekeri,
3 su bardağı un,
2 çorba kaşığı nişasta,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya
Arasına ve uçlarına sürmek için bitter çikolata,
Hindistancevizi,
Renkli pasta süsü,
Toz antepfıstığı
Malzemeler yoğrularak yumuşak bir hamur elde edilir,
Tırtıl kurabiye için satılan kalıbın içine hamur konarak başparmak ile itilen hamur istenen uzunlukta koparılır, yağlı kağıt konan fırın tepsisine yerleştirilir, ön ısıtmalı 160 c fırında pişirilir fazla pembeleşmeden alınır
Bitter çikolata benmari usulü eritilir yani:ısıya dayanıklı bir kaba çikolata(80 gr kullandım)2 kaşık süt,2 kaşık margarin koyup daha büyük ve içi su dolu bir kabın içine küçük olan kap konur ve çikolata eriyene kadar ocakta tutulur,
Kurabiyelerin bir yüzüne çikolata sürülür diğer kurabiyeye yapıştırılır,uçları da sosa batırılır arzuya göre süslenir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder