Tulumba Tatlısı

Tulumba Tatlısı

Malzemeleri---4 adet yumurta-- 5 Kahve fincanı un-- 5 fincan su--1 yemek kaşığı Tereyağı(margarinde olabilir)--bir fıske tuz--kızartmak için sıvı yağ-- Şerbeti için--2 su bardağı su--2,5 su bardağı toz şeker-- 1 çay kaşığı limon suyu.


Tulumba Tatlısının yapılışı--

Bu tatlının Şerbeti soğuk olacağından önce şerbeti kaynatıp soğumaya bırakalım.2 bardak su ile 2,5 bardak şekeri kaynatıp indirmeye yakın Limon suyunuda katarak şerbet hazırlanır.

Bir tencereye bir kaşık yağ ve 5 fincan su konarak ateşe oturtulur.Su kaynamaya başlayınca azar azar un ilave edilir.Tuzunuda katarak devamlı karıştırılır.5-6 dakika pişen karışım ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Soğuyan hamura 4 adet yumurta teker teker kırılır ve iyice yedirilerek yoğurulur.Kıvamını bulan hamur Tulumba tatlısı kalıbına veya sıkma torbasına konarak 3-4 cm. lik tulumbalar şeklinde sıkılarak çıkarılır ve kızgın yağda kızartılarak soğuk şerbete atılır.Şerbetin içinde 10-15 dakika bekletilip servis edilir.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler