Merhabalar..
Bu güzel mübarek günümüzde Allah kabul ederse hepimiz helvamızı kavurduk:) Evlerimiz yağ ve un koktu..
Bereketimiz bol olsun, Allah rahmet ve bereketini evlerimizden eksik etmesin..
Eşlerimizle muhabbetimizi bitirmesin, hayırlı çocuklar yetiştirmeyi, hayırlı evlat olmayı nasip etsin..
Bir poz da tantitoni den gelen takvimimle çektim, çünkü şekillendirmeyi Hülya ablamın hediye ettiği Tantitoni muffin kalıplarımla şekillendirdim :)
İşte helvamız;
Malzemeler:
200 gr. tereyağı
3 çay fincanı un
2 çay fincanı şeker
1 lt. su
Yapılışı:
Şerbet için şeker ve su tencerede kaynatılır, Ilık kıvamdan biraz daha sıcak olacak.
Un tencereye alınıp orta ateşte karıştırılır. İçerisine kuşbaşı et gibi doğranan tereyağları atılıp tahta kaşıkla bastırarak un ile birbirine yedirilir. Bu şekilde yapmamın sebebi topak topak kalmamsı yinede kalıyor az çok ama daha kolay oluyor:) Unun rengi dönene kadar kavrulur. İyice renk alan un karışımının içine şerbet boşaltılır üzerine nemli bir bez örtülüp kapağı kapatılır. 10 dakika sonra kapağı açılan helva yine tahta kaşıkla iyice yoğurur gibi karıştırılır. İster kaşıklarla şekil verilir, ister muffin kalıpları ile şekillendirilir, istenirse tepsiye basılıp kesilir. Karar sizin..
Afiyet bal şeker olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder