Volkan Kurabiye

Mutlu mutlu hafta sonları herkese.Kış yüzünü gösterdi.Dışarısı oldukça soğuk,yağmur neredeyse tüm gün durmadan yağdı.Yağsın varsın.Herşey yerinde ve zamanında olmalı,olmalı ki dengeler korunsun.Denge ne kadar önemli bir kavram.Düzenin olduğu her yerde denge kurulmuş demektir.İçinizde ruhsal denge,işinizde denge,özel hayatınızda denge,iletişimde denge.Hatta yemek yemede bile dengeli olmak gerekiyor.Çok şükür,hemen her konuda olabildiğince denge kurduğumu sanıyorum,yemek dışında.


Kaç kişi saat gece 23:00 da kalkıp kurabiye yapar.Ben yaptım.Sıcağı çıkmadan da sizlerle paylaşmak istedim.Bu konuda denge tanımam.Çok denedim bir şeyi kendimi zorlayarak yapıyorsam sonuç hep kötü oluyor.Fakat bir anda aklıma düşen ve şevkle yaptığım her iş de istediğim sonuca ulaşıyorum.

Bu kurabiyede de istediğim sonuca ulaştım.Çok şık ve lezzetli,ağızda dağılan, bir kurabiye oldu.Tarifi Dr Oetker vanilya paketinin arkasında görmüş ve saklamıştım.Kısmet bugüneymiş.

Malzemeler


  • 1 yumurta

  • 250 gr margarin

  • 2 yemek kaşığı dövülmüş badem

  • 1/2 su bardağı şeker

  • bir paket vanilya

  • 1 paket hamur kabartma tozu

  • 1 limon kabuğu rendesi

  • 3,5 su bardağı un

  • istediğiniz bir reçel ya da marmelat


Yapılışı


Bütün malzemeleri yoğurma kabına koyup,iyice özdeşleşene kadar yoğurun.Pürüzsüz bir hal aldığında,hamuru ikiye bölüp,her parçayı iki parça yağlı kağıt arasında 2 mm kalınlığında açın.Açtığınız,yağlı kağıt arasındaki hamurunuzu buzdolabında bir süre bekletin.


Dolaptan çıkardığınız hamuru kurabiye kalıbı ile şekilli kesip,kesilen parçaları tepsinize dizin.Bu ilk parçaların üzerine istediğiniz bir reçel ya da marmelattan,bir çay kaşığı koyup,açtığınız ikinci parça hamurdan daha küçük parçalar kesip ortalarına bıçakla bir artı kesik atıp,tepsideki marmelatlı hamur parçasının üzerine koyun.Elinizle şeklini bozmadan hafifçe bastırın.180 derecede 20 dakika kadar pişirin.Pişirin ki eviniz mis gibi kurabiye koksun.


Ben badem yerine ceviz koydum.Marmelat olarak da teyzemin kuşadasında yazlığın bahçesindeki ağacın,eriklerinden yaptığı mis gibi erik marmelatı kullandım.


Hepinize mutlu ve keyifli pazarlar diliyor,sevgiyle kalın diyorum.................

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler