Blueberry'nin "yabanmersini" olduğunu böylece öğrenmis oldum. Umarım Turkiye'de de satılıyordur. Bulamazsanız kuru üzüm, kuru kayısı ya da kuru erik gibi, kurutulmuş meyvelerle de deneyebilirsiniz.
Sabah kahvaltılarında, aksamüstü çayının ya da kahvesinin yanında harika oluyor. Kahvaltıda, arasına bir dilim "Brie" veya "Havarti" peyniri koyarak, ya da krem peynir sürerek tavsiye ederim. Kanada'da kahvecilerde "blueberry tea biscuits" olarak kahvenin yanında satılıyor. Benim favorilerimden biridir...
Malzemeler:
- 1 yumurta
- 1/2 su bardağı (125ml) süt
- 1/4 su bardağı (60ml) eritilmiş tereyağı
- 1 tatlı kaşığı (5 ml) vanilya
- 1 ,5 su bardağı (375 ml) kepekli un ( ben normal un kullandım)
- 2 tatlı kaşığı (10 ml) kabartma tozu
- 1/4 su bardağı (60 ml) şeker
- 1/2 tatlı kaşığı ( 2 ml) tuz
- 1 yemek kaşığı ( 15 ml ) limon kabuğu rendesi
- 1 su bardağı (250ml) taze, dondurulmuş ya da kurutulmuş yabanmersini
- Fırınınızı 425F/210C ye ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kağıt koyun.
- Yumurtayı çırpıcı ile çırpıp, sütü, tereyağı ve vanilyayı ilave edin. Bir kenara ayırın.
- Büyükçe bir karıştırma kabında elenmiş unu, kabartma tozunu, şekeri, tuzu ve limon kabuğu rendesini karıştırın. Ortasını havuz gibi açın.
- Sıvı karışımı ortadaki havuza döküp, elinizle hamuru karıştırın. Yabanmersinini ilave edin ve ezmeden karıştırın (ele yapışmayan, yumuşak bir hamur olacak. Gerekiyorsa hamuru toparlamak icin biraz daha un ilave edin).
- Hamuru 12 eşit parcaya ayırıp yuvarlayın. Cok az uzerinden bastırıp, yağlı kagıt serilmiş tepsiye aralıklı dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıttığınız fırında 12-15 dakika pişirin.
- Arzuya göre arasına bir parca peynir koyarak servis yapın.
NOT: Altları çabuk pişiyor, pişirirken bakmayı ihmal etmeyin... Ben bu sorunu- ortası bos, iki katlı tepsi /airbake cookie sheets- alarak çözdüm. Gercekten çok kullanışlı, bu tip kurabiyelerin ve poğaçaların altını, üstünü aynı anda pişiriyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder