Yılbaşı tatlılarınızı bizim bloğumuzdan seçin lezzetin tadına varın.

Kaymaklı Elma tatlısı yapımı kolay ve leziz

Malzemeler--- Bir kilo orta boy elma, bir su bardağı toz şeker, 4 su bardağı su, 10 tane karanfil, bir çay bardağı bal, biraz yeşil fıstık, bir limon suyu, bir miktar kaymak.

Kaymaklı Elma tatlısının yapılışı--

Bir tencereye suyu,şekeri ve limon suyunu koyarak kaynamaya bırakalım. Diğer tarafta elmalarımızı yıkayıp kabuklarını soyalım çekirdek yataklarını temizleyerek(ortası delik kalacak)üzerine kararmaması için limon suyu sürüp ortalarına birer tane karanfil batıralım.sonra kaynıyan tenceremize elmaları yavaşça dizelim ve yumuşayıncaya kadar pişirelim. Pişen elmaları kaynama suyundan alaraksuyunu süzdürüp bir tepsiye dizelim önceden ısıtılmış 200 derecede 15 dakika kızartın. pişen elmalar soğuyunca ortalarına kaymak koyalım üzerine bal gezdirip fıstıkla süsliyelim soğuk servis edelim.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler