Yoğurt çorbası pişirirken dikkat etmemiz gerekenler: Tuzunu piştikten sonra ilave edeceğiz, yüksek ateşte pişireceğiz bir de piştikten sonra kapağını kapatmayacağız (yari aralik olacak). Bunlara dikkat edersek, çorbamızın kesilme riskini azaltmış oluruz.
MALZEMELER:
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı yıkanmış pirinç
- 2 su bardağı yoğurt
- 5 su bardağı soğuk su ya da tavuk suyu
- 1 yemek kaşığı nane
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANMASI:
- Büyükce bir tencerede, su ve tereyağı hariç tüm malzemeleri karıştırın. Devamlı karıştırarak yavaş yavaş suyu ekleyin.
- Yüksek ateşte, cırpma teli ile karıştırarak çorbayı kaynayana kadar pişirin.
- Kaynayınca altını kısın ve pirinçler pişene kadar kaynatmaya devam edin (ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin).
- Pirinçler pişince, altını kapatın.
- Tereyağını eritip nane ile karıştırın, bunu da çorbaya ilave edin.
- Servis yapmadan hemen önce tuzunu ilave edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder