Zeytinli Ekmekler
Malzemeler
1 adet ekmek hamuru -1 su bardağı yoğurt—150gr.siyah zeytin—1 çay bardağı sıvı yağ—2 adet yumurta—yeteri kadar un.
Yapılışı
Ekmek hamurumuzu bir kaba alalım içine yoğurt,çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin,sıvı yağ ve yumurtaları katıp yoğuralım hamurumuz sulu olursa içine azar azar un ilave ederek iyi bir hamur yoğuralım. Üzerini nemli bir bezle örterek sıcak bir yerde 1 saat bekletelim.daha sonra hamurdan parçalar koparıp elmizle şekil vererek yağlanmış fırın tepsisine dizelim.üzerlerini bıçakla hafifçe çizip yumurta sarısı sürelim.önceden ısıtılmış fırında renkleri altın gibi olana dek pişirelim . afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder