AŞURE TARİFİ

                     

2 BARDAK YARMA GECEDEN HAŞLANIR SABAHA KADARDA SUDA BEKLETİLİR
1 BARDAK FASULYE VE 1 BARDAK NOHUT GECEDEN ISLATILIR
SABAH NOHUT TAM PİŞİCEK ŞEKİLDE FASULYEDE ORTA KARAR PİŞİCEK ŞEKİLDE PİŞİRİLİR.
YARMALARA KATILIR.
İÇİNE:
15 KAYISI
5 DEFNE YAPRAĞI
10 KARANFİL
1BARDAK K.ÜZÜM
1FİNCAN PİRİNÇ
5 BARDAK ŞEKER
1FİNCAN KUŞ ÜZÜMÜ KATILIR.
ÜZERİNE 2 PARMAK GEÇECEK KADAR SU İLAVE EDİLİP ORTA ATEŞTE TÜM LEZZETLER KARIŞANA KADAR PİŞİRİLİR.

EN SON OCAKTAN ALMAYA YAKINDA 10 İNCİR EKLENİR(RENGINI KARARTMASIN DIYE ISTERSENIZ PIŞTIKTEN SONRA İNCİRİ AZ HAŞLAYIP ÖYLEDE İLAVE EDEBİLİRSİNİZ.)
AŞURELER KASELERE KOYULUR SÜSLEME EN SONA BIRAKILIR.
AFİYET ŞİFA OLSUNNN..........
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler