Ayvalı,Cevizli Kek

Güzel bir cumartesi akşamından merhabalar.Az önce evin içinde kokteyl havasında ayakta dolaşan,ordan oraya sıçrayan,hop oturup hop kalkan ev halkı nihayet huzura erdi.Tabii bende.Maç olduğu günler evde bir seferberlik ilan edilmiş havası oluşuyor.Sonuç mutlu biterse ne mutlu,aksi halde yüzler düşüyor,keyifler kaçıyor.
Ayvalı kek hiç yediniz mi bilmem ama,yemediyseniz ve eğer hafif nemli kekleri seviyorsanız yapıp yiyin derim.Ayvalar aslında reçel olmak üzere,market torbasına atılmıştı ama kısmetinde kek olmak varmış.Dolabımda,aldığım sebze ve meyvelerin uzun süre beklemesi hoşuma gitmez.Hemen değerlendirmek isterim.Bu ayvaları da neden bilmem ama reçel yapasım gelmedi.Eh hep dediğim gibi,çok şükür evde, neredeyse kek olmadığı zaman yok gibi.Öyle olunca,bir de ayvalı yapayım dedim.


Malzemeler


. 4 Yumurta
.1 Çay Bardağı Süt
·1 Çay Bardağı Sıvıyağ
·2 Su Bardağı Toz Şeker
·1 Çay Bardağı Toz Şeker
·Ceviz (irice dövülmüş)
·1 Paket Kabartma Tozu
·1 Paket Vanilya
· 2,5 su bardağı Un
.2 adet irice ayva



.50 gr kadar tereyağ ya da margarin


Yapılışı


Kelepçeli kalıbınızı pişirme kağıdı ile kaplayıp,bunun üzerini yağınızla iyice yağlayın.Yağlama işlemi bittikten sonra,bir çay bardağı toz şekeri kalıbınızın tabanına yayın.Üzerine soyup elma dilimi kestiğiniz ayvaları yerleştirin.


Diğer tarafta yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar mikserleyin.Sütü,sıvıyağı ekleyip karıştırmaya devam edin.Kabartma tozunu,vanilyayı,cevizi ve unu ekleyip malzemeler birbiri ile kucaklaşana kadar karıştırın.Hazır olan kek hamurunuzu ayvaların üzerine döküp düzeltin.



180 derece pişirin.Soğuduktan sonra kelepçeli kalıptan kekinizi çıkartıp ters çevirin.Hafif kızarmış,karamelize olmuş ayvaların görüntüsüne bayılacaksınız.


Tadından bahsetmek bile istemiyorum.Dediğim gibi nemli kek sevenler,buyrun pazar günü çay ya da kahvenizin yanına kocaman bir dilim ikramım olsun.Afiyet olsun.
Mutlu sıcacık pazarlar...................
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler