BEBEK KURABIYESI VE YOGUN BIR HAFTA

19 senelik samimi arkadasim Atiye'nin yeni dogan ilk torunu icin hazirladigim seker hamurlu ilk bebek kurabiye denemesi, acemi isi oldu ama herkes tarafindan cok begenildi:) Basligimda yogun bir hafta diye yazdim cünki, arkadasim torunu icin yemek vermek istiyordu ve yemekleri hazirlamak icin tanidiklari asci bir kadinla görüsmüs ama asci bayan cumartesi calistigindan patronundan izin alamamis:(. Daha sonra eltisiyle bana is basa düstü diyerek bizden yemekleri hazirlamamiz icin rica etti ve tabii ki de onu kiramayacagim icin icimde beceremem endisesi olsa da kabul ettim. Pazartesiden itibaren hazirliklara basladik. Ben kirmizi et ve tavuk etleriyle corbayi hazirlayacaktim.Cuma aksami gec vakitte tavuklari marinadeye batirdim (toplam 103 tavuk budu), hazirladigim marinade nasil basardiysam ne eksik ne de fazla geldi:). Davetin oldugu cumartesi günü sabah saat 7 civari is basina koyulduk (bu arada menüde salcali biftek, marine edilmis tavuk but, tavuk suyuna tel sehriye corbasi, (tariflerime arsivimde bakabilirsiniz) firinda pilav, firinda patates kizartmasi, lahana salatasi ve mozzarella salatasi vardi). 100'ü gecen davetli icin salcali biftegi hazirladim, corbayi pisirdim. Tavuklari pisirme isi de diger arkadaslarindi. Bu kadar cok yemegi nasil yapabildim kendime daha hala sasiyorum. Bir de yemekleri hazirlarken cok rahattim, yetismeyecekler diye de bir kaygim yoktu:). Ayrica yemeklerim de cok begenilmis, bunu duyunca cok sevindim. Bu arkadasim Arnavut ve onlar, yeni dogan bebekleri icin böyle yemekler düzenliyorlar. Ama yazmayi unuttum, bu yemekler gündüz kadinlara aksam da bebek mevlüdüne gelen erkeklere verildi. Pazar sabahi da harika bir kahvaltida arkadaslarla biraz da olsa yorgunlugumuzu üzerimizden attik.
Ben bir de misafirler icin bebek kurabiyeleri yaptim, cogu ilk defa gördügü icin onlara cok ilginc geldi. Süslemesi pek profesyonelce olmadi ama gene de begenildigi icin sevindim.

Malzemeler:
1 su bardagi pudra sekeri
1 adet yumurta
1 cay bardagi süt (aslinda 2 yemek kasigi koyacaktim ama dalginlikla bir cay bardagini bosalttim:(
yarim paket kabartma tozu
isterseniz bir paket vanilyali seker
300 gr margarin
aldigi kadar un

Yapilisi:
Oda sicakliginda yumusamis margarini pudra sekeri ile karistirip diger malzemeleri de katin ve ne cok sert ve nede cok yumusak bir hamur yogurun. Daha sonra kaliplarla sekiller vererek 180 dereceli firinda hafif pembelesinceye kadar pisirin. Soguduktan sonra seker hamurunu da ince sekilde acip ayni kaliplarla kesin ve balla yapistirin. (Seker hamuru ile harikalar yaratan arkadaslarimi kutluyorum. Ben bu kadar basit seyde bile zorlanirken onlar seker hamurundan sahane sekiller yapiyorlar:) )









Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler