Çarşaf Böreği

Mevlit için yapılan 3 çeşit böreklerden biri de çarşaf böreğimizdi..Aşağıda tüm detaylarını görebilirsiniz..Şimdiden harika bir tatil diliyorum..Bizler ne yazık ki bugün bile çalışmaktayız..(
Çarşaf Böreği
Malzemeler
1 çay kaşığı tepeleme yumuşak tereyağ
2,5 su bardağı ılık su
tuz
alabildiği kadar un

Ortası için
500 gr kıyma
2 adet soğan
tuz,karabiber
Kıyma kavrulup soğutulur.
Çarşaf Böreği
Hazırlanışı
Hamur yoğrulup 30 yumak yapılıp,üzerine nemli bez serilip 20 dk dinlendirilir.

5 yumak tabak büyüklüğünde açılıp, aralarına erimiş terayağ sürülüp,
üst üste konulup tek yufka olarak açılır.

Yufka tepsiye dizilir.Üzerine erimiş tereyağ serpiştirilir.

Diğer 10 yumak da 5'er,5'er aynı şekilde açılıp tepsiye dizilir.

Ortasına kavrulmuş kıyma konulur.

Diğer 15 yumak yine 5'er,5'er açılıp tepsiye konulur.
Çarşaf Böreği
Üzerine eritilmiş tereyağ gezdirilip, dilimlenip fırına verlir.

Biz geceden yapıp sabah pişirdiğimiz için, üzerine minik minik tereyağları
koymuştuk.

Afiyetler olsun.!
Çarşaf Böreği Çarşaf Böreği Çarşaf Böreği
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler