Mevlit için yapılan 3 çeşit böreklerden biri de çarşaf böreğimizdi..Aşağıda tüm detaylarını görebilirsiniz..Şimdiden harika bir tatil diliyorum..Bizler ne yazık ki bugün bile çalışmaktayız..(
Malzemeler
1 çay kaşığı tepeleme yumuşak tereyağ
2,5 su bardağı ılık su
tuz
alabildiği kadar un
Ortası için
500 gr kıyma
2 adet soğan
tuz,karabiber
Kıyma kavrulup soğutulur.
Hazırlanışı
Hamur yoğrulup 30 yumak yapılıp,üzerine nemli bez serilip 20 dk dinlendirilir.
5 yumak tabak büyüklüğünde açılıp, aralarına erimiş terayağ sürülüp,
üst üste konulup tek yufka olarak açılır.
Yufka tepsiye dizilir.Üzerine erimiş tereyağ serpiştirilir.
Diğer 10 yumak da 5'er,5'er aynı şekilde açılıp tepsiye dizilir.
Ortasına kavrulmuş kıyma konulur.
Diğer 15 yumak yine 5'er,5'er açılıp tepsiye konulur.
Üzerine eritilmiş tereyağ gezdirilip, dilimlenip fırına verlir.
Biz geceden yapıp sabah pişirdiğimiz için, üzerine minik minik tereyağları
koymuştuk.
Afiyetler olsun.!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder