Günaydıııınnnnnnn :)
Havanın kapalı ama gözümüzün açık olduğu bir sabahtan merhaba:) Hava kapalı yada açık benim için farketmiyor, çünkü sabahları benimle birlikte uyanan bir güneşcik var evde:) Onun kıkırtıları ile güne başlamak paha biçilemez :)
Hafta pembe hafta dedik, lezzetli tarifler dedik bu pratik pastayı paylaşmazsam olmazdı :) Kardeşim için hazırladığım sofrada yer alan bu pratik ama çookk lezzetli pasta hepinizin hoşuna gidecek :)
Malzemeler:
1 paket kedidili bisküvi
Islatmak için süt
1 pk. çilekli puding
Pişirmek için 750 ml. süt
1 pk. dağçilekli pelte
Pişirmek için 400 ml. su
Üzeri için; antepfıstığı
Yapılışı:
Hafif ıslatılan kedidili bisküviler tepsinin tabanına dizilir..
Puding tarifine göre pişirilip ılıtıldıktan sonra yarısı kedidili bisküvilerin üzerine dökülür, bir sıra daha bisküvi dizilip kalan puding ile kaplanır..
Pelte üzerindeki tarife göre pişirilip ılıtıldıktan sonra, bisküvilerin üzerine dökülüp soğutlur ve buzdolabına kaldırılıp bir gece dinlendirilir..
Dilimlenerek servis yapılır..
Afiyet bal şeker olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder