Sofra dergisinde yillar önce gördügüm ve ne zamandir denemek istedigim bir tarifti. Gecen gün yaptim ve hepimizin cok hosuna gitti. Denemek isteyenlere tarif söyle:
Malzemeler:
yarim paket fiyonk makarna (ben iki cesit makarnayi karistirarak yaptim)
1 adet kuru sogan
1 adet tavuk gögsü (ben iki adet tavuk budu kullandim)
yarim su bardagi siviyag (bu bana cok fazla geldiginden ben onun da yarisini kullandim)
yarim kg yogurt
sarmisak, tuz
tavuk suyu (miktari yazmiyordu, ben makarnayi ölctüm 4 su bardagindan biraz daha fazla makarnaya 3,5 su bardagi tavuk suyu koydum. Makarnanin suyu az gelirse sicak tavuk suyu ekleyebilirsiniz)
Domatesli sos icin:
2 adet domates
3 corba kasigi sivi yag
ben ayrica 1 yemek kasigi kadar domates salcasi ekledim.
Yapilisi:
Ön hazirlik olarak tavuk etini haslayin. Sonra kemiginden ayirin. Eti kücük kücük parcalayip bir tarafta bekletin. Sogani ince dograyin ve siviyagi tencereye bosaltin, sonra sogani da ekleyip sogan pembelesinceye kadar kavurun. Ardindan makarnayi tencereye aktarin. Koyu sari bir renk alana kadar kavurun. Sonra eti hasladiginiz kaynar suyu ekleyin. Suyunu cekip makarnalar yumusayincaya kadar pisirin. Tuzunu ayarlayin. Makarnayi atesten almadan evvel tavuk etini katip karistirin ve servis tabagina bosaltin. Domatesli sos icin domateleri rendeleyin salcayi da katip iki veya üc kasik sivi yagda koyup domatesler suyunu cekene kadar pisirin. Yogurda dövülmüs sarmisak ve tuz katip karistirin. Servis tabagindaki makarnanin üzerine yogurdu ve sosu gezdirip servis yapin.
AFIYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder