Erzincan Lokumu

Günaydın sevgili takipçilerim...
Dünden beri çok buruk, çok üzgünüm... Minicik bir kız çocuğunu toprağa verdik dün.. Rabbim anne ve babasına sabırlar versin, isyan ettirmesin inşallah.. Minik cennet kuşu bu dünyada gün göremedi ama gerçek dünyasında çok mutlu olucaktır inşallah.. Rahmet eylesin rabbim..
Her ne kadar bazı şeylerin bilincinde olsak da üzülmemek elde değil tabiki hele anne olunca bambaşka :(
Bu mübarek günlerde sizde bir Fatiha' nızıi bir Yasin-i Şerif' inizi eksik etmeyin rica ediyorum...
Bugün sizlerle Erzincan' ın meşhur lezzeti Erzincan Lokumunu paylaşacağım.. Gerek bayram ikramı, gerek çay saati ikramı olarak sunabileceğiniz nefis bir lezzet.

Malzemeler:
2,5 su bardağı un
250 gr. tereyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı tozşeker
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilin
Üzerine; pudra şekeri

Yapılışı:
Un yoğurma kabına alınıp, şeker, kabartma tozu ve vanilinle harmanlanır. Ortası açılıp eritilip soğutulmuş tereyağı ve yoğurt eklenip iyice yoğrulur.
Yoğurma süresi oldukça uzun oluyor, sonuçta kurabiye hamurundan yumuşak, kek kıvamından yoğun bir hamur elde edilir.
Elde edilen hamur yağlanmış tepsiye el yordamı ile bastırılarak yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir.
Fırından çıkıp soğuyan lokum dilimlenerek üzerine bolca pudra şekeri elenir ve servis edilir.

Afiyet olsun..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler