Fırında Bezelyeli Köfte
Merhaba...
Annelerimizin ve sonrasında bizlerin en gözde ziyafet yemeğidir sulu köfte..
Bir de böyle deneyin diyorum ve arşivime bu nefis yemeği ekliyorum..
Ramazan ayının son günlerinde buruğum ama hayırlısı ile sonlandırdığım için mutluyum.. Rabbim bir sonrakine eriştirsin inşallah heyecanı şimdiden sardı benii..
Malzemeler:
2 adet patates
2 adet domates
1 su bardağı bezelye
1 çorba kaşığı salça
Tuz
Sıvıyağ
Köftesi için:
250 gr. kıyma
1 ad. orta boy soğan rendesi
1 tutam maydonoz
1 yumurta
1 dilim ekmek içi
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kekik, sumak
Yapılışı:
Köftesi için; verilen malzemeler iyice yoğrulup şekillendirilir ve buzdolabında 20 dk. bekletilir
Fırın tepsisine dizilen köfteler önden 200 derecede hafif kızartılır. Fırından çıkıp ılınınca yanına elma dilim doğranmış patatesler ve ay ay doğranmış domatesler dizilir.
Ayrı bir yerde salça sıvıyağda kavrulup üzerine suyu eklenir kaynatılır, köfte ve patateslerin üzerine gezdirilip bezelyeleri de eklenen yemeğin tuzu kontrol edilip 200 derecede sebzeler pişene kadar fırınlanır.
Afiyet olsun..
Etiketler:
ana yemekler,
köfteler,
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder