Malzemeler
- 1 paket fırın makarna (en kalınından)
- 1 paket margarin ya da tereyağ
- kaşar peyniri
- 1 lt süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- tuz karabiber
Yapılışı
- Makarna tuzlu suda haşlanır ve süzülür
- Süzülen makarna tepsiye konulup 125 gr kadar tereyağ ya da margarin makarnanaın sıcaklığı ile erimeya bırakılır.Arada karıştırarak hem makarnanaın her tarafının yağlanmasını hem de yağın erimesini sağlayın
- Diğer tarafta tencereye 125 gr kadar margarin ya da tereyağ konulup un ilave edilir ve yakmadan un kavrulur.1 lt süt iyice karıştırarak yavaş yavaş ilave edilir.Koyu bir muhallebi kıvamı elde edesiye kadar karıştırılır.
- Sosun içine tuz.karabiber ve bir yumurta iyice çırpılarak ilave edilir.
- Hazırlanan beşamel sosumuzu tepside yağlanan makarnaya ilave edip iyice karıştırıp fırına verip börek pişirir gibi o ayarda ve derecede üzeri biraz pembeleşene kadar pişirin fırından almadan biraz önce rendelenen kaşar peyniri makarnanın üzerine konulup kaşar eriyip biraz kızarınca fırından çıkarılıp dilimlenir
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder