Fırında Makarna

Bizim evde çok sevilerek yenen bir makarna çeşidi ister iftarlık ister sahurluk her iki öğün için de çok ideal


Malzemeler




  • 1 paket fırın makarna (en kalınından)


  • 1 paket margarin ya da tereyağ


  • kaşar peyniri


  • 1 lt süt


  • 3 yemek kaşığı un


  • 1 adet yumurta


  • tuz karabiber


Yapılışı





  1. Makarna tuzlu suda haşlanır ve süzülür


  2. Süzülen makarna tepsiye konulup 125 gr kadar tereyağ ya da margarin makarnanaın sıcaklığı ile erimeya bırakılır.Arada karıştırarak hem makarnanaın her tarafının yağlanmasını hem de yağın erimesini sağlayın


  3. Diğer tarafta tencereye 125 gr kadar margarin ya da tereyağ konulup un ilave edilir ve yakmadan un kavrulur.1 lt süt iyice karıştırarak yavaş yavaş ilave edilir.Koyu bir muhallebi kıvamı elde edesiye kadar karıştırılır.


  4. Sosun içine tuz.karabiber ve bir yumurta iyice çırpılarak ilave edilir.


  5. Hazırlanan beşamel sosumuzu tepside yağlanan makarnaya ilave edip iyice karıştırıp fırına verip börek pişirir gibi o ayarda ve derecede üzeri biraz pembeleşene kadar pişirin fırından almadan biraz önce rendelenen kaşar peyniri makarnanın üzerine konulup kaşar eriyip biraz kızarınca fırından çıkarılıp dilimlenir


Afiyet olsun



Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler