KADAYIFLI MUHALLEBI

Önceki yazimda tariflerimin izinsiz yayinlandigini yazmistim. Simdiye kadar iki kere o siteye sikayet mesaji yazmama ragmen hic bir degisiklik olmamis ve tariflerim daha hala orada. Tamam, tarifleri yayinlamissiniz ama bari kimden alinti oldugunu belirtseydiniz... Baska bir sitede daha rastladim tariflerime, oraya mesaj attim ama onlar hemen kaldirmislar, ayni duyarliligi digerlerinden de bekliyorum...

Tarife gelince, bir cok bloglarda bulunan ve bizim de cok sevdigimiz bu tatlinin tarifi bir de benden olsun. Denemeye deger bir tarli, eger daha denemeyen kalmadiysa:)
Malzemeler:
250 gr kadayif
125-150 gr tereyagi
1 büyük cay bardagi tozseker
ceviz
Muhallebisi icin;
1 litre süt
1 su bardagi un
1 su bardagi tozseker
1 paket vanilya
1 kücük paket, yaklasik bir su bardagi taze krema
Yapilisi:
Tereyagini derin bir tencereye alip kisik ateste eritin. Kadayifi tencereye koyup yine kisik ateste devamli kasikla karistirarak pembelesinceye kadar kavurun. Kadayifi parcalamaya hic gerek yok, cünki kavruldukca sertlesiyorlar ve kendileri kiriliyorlar. Kavurma esnasinda cevizleri de katin. Kadayif pembelesince tozsekeri ekleyip 4-5 dakika beraber kavurun ve ocaktan alip sogumasini bekleyin.
Muhallebisi icin sütü, unu, sekeri bir tencereye koyup iyice karistirdiktan sonra ocaga alin ve devamli karistirarak kaynatin, ocaktan almadan evvel vanilyayi katin ve sogumasini bekleyin. Kremayi sertlesene kadar cirpin ve soguyan muhallebiye katip mikserle iyice birbirine yedirin. Servis yapacaginiz cam bir firin kabina kadayifin yarisini yayin. Bunun üzerine Muhallebiyi dökün, doger yarisini da muhallebinin üstüne yayip bir kac saat buzdolabinda beklettikten sonra servis yapin.
Bu tarifi porselen Demlik Cay Saati Etkinligi icin http://elzemhobby.blogspot.com/ e gänderiyorum.
AFIYET OLSUN!!!
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler