Dün gece daha önce hazırladığım Kavala kurabiyelerini pişirdim..P.Şekersiz bizim hoşumuza gittiğinden böyle ikram etmeyi uygun buldum..Misafirlerimiz de çok değişik olmuş deyip Kelkit'in un helvasına benzettiler kurabiyeleri..
Kurabiyeler biraz emek istiyorlar..eğer sabrınız varsa sonucu mükemmel oluyor..Bu ölçülerle 3 tepsi kurabiye çıkıyor arkadaşlar..Dondurucuya atmak isterseniz eğer,kurabiye olarak değil de hamur olarak atmanızı tavsiye ederim..Ve;mutlaka yer fıstığı ile de denemenizi tavsiye ederim..Bu seferkinin içersine (yarısına)a.fıstığı ekledim tüm olarak, sonuç anlatılamaz tadılır kıvamındaydı..Ben yine de yer fıstığını tercih ederim..))
Bu aralar fotoğraf makinem bozulduğundan eski fotoğrafları sizlerle paylaşmak zorunda kalıyorum..
Malzemeler
3 su bardağı un
1 paket oda sıcaklığında tereyağ (250 gr)
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı pudra şekeri
minicik tuz
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı kavrulmuş yer fıstığı (iri kıyılmış)
Hazırlanışı
Un yağsız olarak bir tencerede kavrulup iyice soğutulur.
Diğer malzemeler eklenip iyice yoğrulur.
Kulak memesi kıvmına gelinceye kadar yoğrulur.
hamur katı olursa yağ eklemesi yapılması rica olunur.
Hamur dilediğiniz kurabiye kalıpları ile kesilip tepsiye dizilir.
175 c deki ısınmış fırında yaklaşık 25 dk pişirilir.
Soğuduktan sonra arzuya göre üzerine pudra şekeri serpiştirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder