Malzemeler
- Karameli için 1/2 su bardağı su, 1 su bardağı şeker
- Kremi için 6 yumurta
- 1 lt süt
- 1 adet vanilya
- 1 su bardağı şeker
Yapılışı
Önce şeker ve su ile yakmadan (yanınca acı bir tadı oluyor)karameli yapıp kaselerinize pay edin.Daha sonra 6 adet yumurtayı ve şekeri iyice çırpıp yavaşça sütü ilave ederek çırpmaya devam edin.Bu arada vanilyayı da eklemelisiniz.Bu işlemden sonra köpüğünü süzerek kaselere karamelin üzerine paylaştırın.Kaselerin yarısına kadar gelecek şekilde sıcak su doldurulmuş tepsiye oturtarak fırına verin 170 derecede pişirin.Her fırın farklı sürede pişirdiği için süre vermiyorum.Kremin sertleştiğini göreceksiniz.Hafifçe salladığınızda ortası hareket ediyor dahi olsa o daha sonra sertleşecektir.Bir gece dolapta soğuttuktan sonra afiyetle yiyin.
Bu ölçülerle 9 adet krem karamelim oldu.
Bu arada yarın okullar açılıyor bütün çocuklarımıza sonsuz başarılar diliyorum.Allah onlarında bizim de emeklerimizi boşa çıkarmasın inşallah,zihinleri de şansları da açık olsun
Herkese iyi,güzel,sağlıklı,bereketli bir hafta dilerim Çok güzel dimi?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder