Muzlu Lokum

Günaydınn :))
Hayırlı ve bereketli cumalar sevgili dostlar..
Bu mübarek günün rahmet ve bereketi evvelâ yüreklerimize, sonra yuvamıza ve soframıza hâsıl olsun inşallah... (âmiinn)
Anneciğimin pastası ne çok beğenildi değil mi dün:) O herşeyi başarır sadece istesin yeter:) bir bakışta yelek örneği çıkarır, şişleri şıkırdatmaya bir başlarsa kaşla göz arasında örüp "gel bakayım koluna ölçeyim kesicem" der:) vesaire vesaire.. Pastamı yapayacak:)) Bende bloğum aracılığı ile "ellerine sağlık" diyorum anacığıma:) Banada yaaaaaappp:))
Efendim bugün tarif benden yine, taaaaaaaaaaaa Ramazan'da bir iftar sofrasına yaptığım, komşularımızın tarifini aldığı çocukların ayıla bayıla yediği nefiss lokumlar bugün sizlerin huzurunda:) Okul dönüşü çocuklarınızı, iş dönüşü kocalarınızı ve tüm ev halkını sevindirin efendim :))

Malzemeler:
3 su bardağı süt
7 çorba kaşığı irmik
7 çorba kaşığı tozşeker
1 pk. muzlu puding
1 çorba kaşığı tereyağ
1 pk. vanilin.
Üzerine: Hindistan cevizi

Yapılışı:
Süt tencereye alınıp içine şeker, irmik ve puding eklenip karıştırarak pişirilir. Kaynamaya başalyınca içerisine tereyağı ve vanilin alınıp bir taşım daha kaynatılır ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Soğuyan lokum harcı ellerimiz ıslatılarak ceviz büyüklüğünde toplar haline getirlir ve hindistan cevizine bulanıp dolapta 1 saat dinlendirildikten sonra servis edilir..

Afiyet bal şeker olsunn :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler