Peynirli Kabak Kayıkları


Merhabalar..
Yorucu ve yoğun vede çok sancılı bir günün sonunda bloğumla bir araya gelmekten mutlu ve memnunum..
Böbrek problemimiz malum canım babacığımın bana mirası beraber tasocağı gibi çalışıyoruz:)
Harıcinde doğumun üstünden dört ay gibi bir zaman geçti ve artık toparlanma zamanı geldi:) Sağlıklı tarifli günler bizi bekliyor bakınız birisi burada:)
Sağlıcakla kalın, ötesi boş :)

Malzemeler:
3 adet kabak
1 kase dolusu tulum peyniri veya beyaz peynir
1 tutam kıyılmış dereotu
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Tuz, karabiber
Kuru reyhan
Zeytinyağ
1 su bardağı sıcak su

Yapılışı:
Kabaklar soyulup, ortaları kaşıkla oyulur ve  hafif diri kalacak şekilde tuzlu suda haşlanır.
Tulum peyniri yada beyaz peynirle tuz, karabiber, kuru reyhan ve  dereotu karıştırılır..
Haşlanmış kabaklar fırın kabına alınır oyukların içine peynirli karışımdan paylaştırılıp kaşar peynir rendesi serpilir..
kabakların üzerine zeytinyağ gezdirilip sıcak suyu ilave edilir 180 derecede peynirler eriyip kızarana dek fırınlanır..
Sıcak yada ılık servis edilir..

Afiyet bal şeker olsun :)


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler