Bu ramazan bizlerde baklava-börek pek olmadı sıcaklardan dolayı..Olsada zaten kimsenin yiyecek hali kalmıyor..Annecik bugün sakızlı muhallebi yapmamı istemişti.
Pazardan da böğürtlen alınca,bende bu şekli ile hazırladım..İftardan sonra yediler pek hoşlarına gitti..Bende kaşık kaşık böğürtlenlerini yedim,pek hoş oluyor mayhoş mayhoş.Eğer muhallebili tatlıları seviyorsanız,bu şekli ile denemenizi öneririm.Yok sevmiyorsanız,o zaman jöle ile hazırlamanızı tavsiye ederim..Üzerine dondurma da eklenince ayrı bir lezzet katıyor doğrusu..
Bu aralar hem iş,hem ev yoğun olunca pek zaman ayıradım sizlere ve bloguma..İnşallah bundan sonra sık sık ziyaretinize gelirim..Buradan sizlere sevgilerimi gönderip,hayırlı ramazanlar diliyorum..Bereketli ve bol rızıklı bir haftanız olsun
inşallah..
YARDIMLARIMIZ HALEN DEVAM ETMEKTEDİR..İLGİLENEN ARKADAŞLARA DUYURMAK İSTEDİM..
Malzemeler
1 Lt süt
10 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı vanilya aroması
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı un
2 tatlı kaşığı sakız macunu(Alaçatı'dan)
Tepesi için 500 gr böğürtlen
1 paket tart jölesi
2,5 çay bardağı böğürtlen suyu (1 çay bardağı böğürtleni blendırdan geçirin)
3 yemek kaşığı şeker
Hazırlanışı
Un,nişasta,şeker,vanilya,sakız macunu ve süt karıştırılıp pişirilir.
(evdekiler bbiraz dibi tutmuş sevdiklerinden öyle pişirmiştim.)
Muhallebi iyice piştikten sonra kek kalıbına dökülüp soğutulur.
Tepesi için
Böğürtlenler yıkanıp,kurulanıp muhallebinin orta çukur kısmına doldurulur.
(sizler borcamda yapıp üzerine böğürtlenleri yayabilirsiniz.)
Blendırdan 1 çay bardğı böğürtlen geçirilip suyu elde edilir.
Tart jöle küçük tencereye konulur.
Üzerine şekeri ve böğürtlen suyu eklenip pişirilir.
İyice katılaştıktan sonra böğürtlenlerin üzerine gezdirilir.
Tepesi süslenip,soğutulup servis edilir.
Afiyet olsun!
Muhallebiyi,kutunun üzerindeki en alttaki şekli ile dondurup çevirdim arkadaşlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder