Tahin Pekmez Suflesi

Hayırlı ve keyifli bir pazar akşamı dilerim hepinize.Çabucak geçen bir haftasonunun ardından yine,pazar akşamı işte.Yine kuş gibi geldi geçti.Soğuk ve zorlu bir hafta geçirdikten sonra,verilen bir es ve tekrar hafta başı.Bu aralar çok yoğun çalıştığımdan,fazla,daha doğrusu istediğim kadar çok mutfağa giremedim.Oysa aklımda onlarca şey var,yapmak istediğim.Bu tarifimde,onlardan biriydi.Ankaralım buradayken yapayım da şu soğuk geçen hafta içinde,enerji olsun dedim.Beğenildi mi?Kesinlikle evet.Zaten hep söylüyorum,ev halkı en büyük ve acımasız eleştirmenlerim.Onlardan geçer not aldım mı,evet diyorum.kesinlikle bu tamamdır.


İzliyormusunuz bilmiyorum ama ben kaçırmamaya çalışıyorum.Pazar günleri Arda'nın mutfağı programını.Arda Türkmen,çok sevimli,güleryüzlü ve verdiği tarifler hem pratik hem çok güzel.Bu da onun tarifi.İzlediğimde bunu mutlaka yapacağım dedim.Onun ölçüleri 10 adet sufle kabı içindi.Ben küçültüp 4 sufle kabı (benim sufle kaplarım büyük)için uyguladım.Soğuk kış akşamlarında canınız tatlı çekerse ve pratik şip şak yapılacak bir tarif ararsanız,bu tam da o tarif işte.

Malzemeler


  • 50 gr margarin

  • 3 yemek kaşığı tahin

  • 3 yemek kaşığı pekmez

  • 2 tam yumurta

  • 1 yumurtanın sadece sarısı

  • 1/2 su bardağı şeker

  • 1/2 su bardağında bir parmak eksik un

  • 1/2 paket kabartma tozu

  • Ayrıca sufle kapları için biraz margarin biraz toz şeker

Yapılışı



  1. Önce sufle kaplarınızın için margarin ile iyice yağlayın ve içlerini toz şeker ile kaplayın.

  2. 50 gr margarini bir kap içinde eritin.İçine tahin ve pekmezi koyarak iyice karıştırın.

  3. 2 tam,bir yumurta sarısını,şeker ile iyice krema kıvamına gelene kadar mikserleyin.

  4. Krema kıvamına gelen yumurta ve şekerin içine unu ve tahinli karışımı,kabartma tozunu ilave edip bir kaşık yardımı ile söndürmeden karıştırıp,sufle kaplarınıza pay edin.

  5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 10 dakika pişirin.

  6. Burada önemli olan,çok pişirip sufleyi keke dönüştürmemek.Üzeri kabuk bağlayacak,fakat içi akışkan olacak.Ee tabi bir de,fırının kapağını açmayın ki sufleniz gönlünce kabarsın.

  7. Sonra sıcak sıcak,ister sade olarak ister kaymaklı bir dondurma ile afiyetle yiyin.


İşte mutlu son.Dışı kabuk tutmuş ama içi akışkan tahin pekmez suflesi.Tam bir enerji kaynağı.Tarif Arda'dan alınmış olarak benden,denemesi sizden.


Mutlu,sağlıklı,başarılı bir hafta olsun.Gönlümüzde ki her güzel dilek gerçek olsun...............

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler