Tavuk Kapama

Malzemeler
  • 5 adet tavuk baget (ben kemikli tavuk yemedikleri için kemiksiz but kullandım)
  • 1 adet soğan
  • 3 bardak pirinç
  • 4 bardak tavuk suyu
  • tuz
  • Kotanyı Tane Karabiber
  • Kotanyı Sarımsaklı Çeşni
  • Kotanyı Kırmızı Biber
  • Kotanyı Nane

Yapılışı

Tavuklar tütsülenip iyice yıkanır.Bir bütün soğan ve yıkanan tavuklar tencereye yerleştirilir.Üzerine çıkacak kadar su konulup,tuzu ve baharatları konulur.Üzerine çıkan köpüğü alınarak,tavuklar yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Bir tencerede 1 kaşık tereyağ ile kavurduğumuz pirinçler,fırına dayanıklı bir tepsiye alınıp üzerine tavuk suyu konulur.Haşlanan tavuklar tepsinin ortasına yerleştirilip,150 dereceye ayarlanan fırına verilir.Pilav suyunu çekip ,tavuklar kızarana kadar pişirilir.

Kullanılan pirincin su çekme derecesi farklı olduğundan eğer pirinçler pişmediyse biraz tavuk suyu ilave edebilirsiniz.

Tarif Kotanyı Sofrasında yayında oylarınızı bekliyorum

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler