Tel Kadayıf

Dün ve bugün kendi sitem dahil blogspot uzantılı hiç bir siteye giremedim sorun mu var acaba bilgisi olan arkadaş varmı diye bir soru ile başlayıp uğurlamaya hazırlandığımız şu ramazan ayında edilen tüm duaların,tutulan oruçların kabul olmasını diliyorum.
Ramazan ayında çok yapılan tatlılardan biri de kadayıftır sanırım

Malzemeler
  • 500 gr tel kadayıf
  • 150 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • ceviz
  • 2 su bardağı süt

Şerbeti için

  • 5 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su

Yapılışı

Kadayıfı tel tel açarak işe başlıyoruz bu kısım bu tatlı yapımının en zahmetli kısmı sanırım.Erittiğimiz yağımızı sıvıyağ ile karıştırıp tel tel açtığımız kadayıfımızn üzerine döküp her tarafının iyice yağlanmasını sağlıyoruz.Daha sonra pişireceğimiz tepsiye kadayıfın yarısını güzelce döşeyip elimizle iyice bastırıyoruz,üzerine bolca cevizi koyduktan sonra geri kalan kadayıfı yine iyice bastırarak tepsinin üzerine yerleştiriyoruz.Kadayıf ne kadar sıkı olursa o kadar güzel oluyor çünkü.Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz.Fırından çıkar çıkmaz üzerine 2 bardak soğut sütü gezdiriyoruz.Ben kadayıfı bir gece önce pişirip şerbetini ertesi gün verdim öyle de yapabilirsiniz ya da kadayıf soğuduktan sonra kaynattığınız şerbeti sıcakken kadayıfın her tarafına eşit olarak da verebilirsiniz.

Afiyet olsun

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler