Ramazan ayında çok yapılan tatlılardan biri de kadayıftır sanırım
Malzemeler
- 500 gr tel kadayıf
- 150 gr tereyağ
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- ceviz
- 2 su bardağı süt
Şerbeti için
- 5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
Yapılışı
Kadayıfı tel tel açarak işe başlıyoruz bu kısım bu tatlı yapımının en zahmetli kısmı sanırım.Erittiğimiz yağımızı sıvıyağ ile karıştırıp tel tel açtığımız kadayıfımızn üzerine döküp her tarafının iyice yağlanmasını sağlıyoruz.Daha sonra pişireceğimiz tepsiye kadayıfın yarısını güzelce döşeyip elimizle iyice bastırıyoruz,üzerine bolca cevizi koyduktan sonra geri kalan kadayıfı yine iyice bastırarak tepsinin üzerine yerleştiriyoruz.Kadayıf ne kadar sıkı olursa o kadar güzel oluyor çünkü.Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz.Fırından çıkar çıkmaz üzerine 2 bardak soğut sütü gezdiriyoruz.Ben kadayıfı bir gece önce pişirip şerbetini ertesi gün verdim öyle de yapabilirsiniz ya da kadayıf soğuduktan sonra kaynattığınız şerbeti sıcakken kadayıfın her tarafına eşit olarak da verebilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder