Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı
Günaydın..
Soğuk ve yağışlı bir sabahtan merhaba tüm takipçilerime..
Ramazan Ayının 3. pazarında yine buradayız, hep birlikteyiz.. Ramazan ayı için verdiğim sözü tutabiliyır olmaktan çok mutluyum :)
Bugün sizlerle her arşivde bulunması gereken, tel tel dökülen nefis şehriyeli bulgur pilavını paylaşacağım..
Malzemeler:
2 su bardağı bulgur
1 su bardağı tel şehriye
200 gr. tereyağı
Tuz
Alabildiğince sıcak su
Yapılışı:
Tencereye alınan tereyağı eritilir, üzerine tel şehriye alınıp biraz da tuz eklenir ve kavrulur.
Yıkanan bulgurlar şehriyelerin üzerine ilave edilip bir iki tur çevrilir üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edilerek tuzu kontrol edilir ve pişmeye bırakılır.
Afiyet olsun..
Etiketler:
Makarna ve Pilavlar,
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder