TERBIYELI TAVUK CORBASI


MALZEMELER:

1 adet tavuk budu
1 corba kasigi un
2 corba kasigi siviyag
1 litre tavuk suyu
yarim cay bardagi tel sehriye
tuz
Terbiyesi icin;1 limonun suyu, 1 yumurtanin sarisi, yarim cay bardagi soguk su

YAPILISI:

Ilk önce eti 5-6 bardak suyla haslayin,sonra kücük parcalara bölün.Bir tencereye 2 kasik siviyagi koyup unla birlikte,un hafif pembelesinceye kadar kavurun.Eti hasladigimiz sudan 4 su bardagi kadarini tencereye yavas yavas devamli karistirarak dökün.
Kaynamaya birakin,kaynamaya baslayinca parcalanmis etleri ekleyin.10 dakika kadar kaynayinca tel sehriyeyi ekleyin,sehriyeler yumusayincaya kadar kaynatin.Tuzunu ayarlayin.
Bir limonun suyunu bir kasede, yumurta sarisi ve soguk suyla birlikte cirpin.Daha sonra corbaya yavas yavas dökün.5 dakika kadar kaynattiktan sonra servis yapin.

AFIYET OLSUN!
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler