Bütün babaların ve baba adaylarının babalar günü kutlu olsun.Buradan özellikle kendi babamın da babalar gününü kutluyorum ve Allah baba olmayı hak etmiş,bu kutsal duyguyu çocuklarına gerçekten verebilmiş,çocuklarının ardında bir dağ gibi durup onları gölgesinde barındırabilmiş babalara uzun ömürler diliyorum.
Böyle bir günde ağzımız tatlansın dedik ve güzel bir un helvası yaptık.Ağızda kadifemsi bir şekilde dağılan tadından yıkılan bir klasik tatlı.Ben un helvasını irmik helvasından daha çok seviyorum özellikle sabahları aç karnına daha lezzetli geliyor.Buyrun o zaman tarife;
Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvıyağ
Şerbeti için
- 3.5 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
Önce şerbet için gereken suyu ve şekeri bir kaba alıp şekeri karıştırarak eritelim (şerbeti ben kaynatmıyorum)
Diğer yanda derin bir çelik tencerede yağı ve unu koyup,sabırla unu kavurmaya başlayalım.Burada önemli olan çok harlı ateşte çalışmayıp unu yakmamak.Orta ateşte kavruldukça unun kokusu çıkıyor.Un altın sarısı renk aldığında çok dikkatlice şerbeti kavrulan una ilave etmek.Bu aşama biraz tehlikeli dikkat edin elinizi yakmayın ve un çorbası şeklinde olan helvayı karıştırmaya devam edin un yavaş yavaş şerbeti çekip kendini toparlayacak ve kadifemsi bir doku alacak.İyice şerbeti çekip koyulaşınca tencerenin ağzına bir kağıt havlu örtüp kapağını kapatın biraz demlenmesini sağlayın.Demlenme işleminden sonra servis yapabilirsiniz
Ben helva ılıkken Carte d'Or un kestaneli dondurması ile servis ettim çok da beğenildi.
Afiyet şeker olsun.Şimdiden herkese hayırlı ve güzel bir hafta diliyorum
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder