Vişne Kompostosu


Günaydınn :)
İftarda yaptığımız nefis yemeklerimizin yanına, sahurda susamamak adına yaptığımız kompostolar yada hoşaflar sofralarımızın vazgeçilmezi..
Ramazan ayının yaz günlerine denk gelmesi komposto yapımını daha zevkli hale getiriyor.
Hoşaf mı ?, komposto mu? karmaşasına da bir açıklık getirmek istiyorum. Kuru meyvelerle kaynatılan içecek hoşaf, taze meyvelerle yapılan içeceklere komposto denilmekte..
Bende bugün sizlerle buz gibi vişne kompostosu paylaşağım, tam zamanı nede olsa..

Malzemeler:
2 lt. su
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı taze vişne
1 diş karanfil

Yapılışı:
Su bir tencerede alınıp, içine vişneler eklenerek kaynatılır. Vişneler piştikten sonra üzerine şekeri ve karanfili eklenip 15-20 dakika daha kaynatılır.
Ocaktan alınıp, ılınmaya bırakılır. Ilınan komposto buzdolabına alınıp soğutulur.
Kişi sayısına göre kaselere bölüştürülüp buz küpleri de eklenerek servis yapılır.

Afiyet olsun..

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler