ACIBADEM KURABİYESİ
2 BARDAK TUZSSUZ FİLE BADEM-TOZ HALİNE GETİRİN-
2 BARDAK PUDRAŞEKERİ
1 K.FİNCANI P.UNU
4 YUMURTA AKI
YAPILIŞI: YUMURTA AKI ŞEKER BADEM TOZU TENCEREYE ALINIR VE ÇOK KISIK ATEŞTE PARMAK DAYANACAK ISIYA GELENE KADAR ALTI AÇIK OLARAK MİKSERLE ÇIRPILIR.BU AŞAMADA BAZEN KIVAM TAM OLUYOR YOĞUNLUĞU İYİ OLUYOR YANİ .İŞTE O ZAMAN P.UNUNA GEREK YOK .BAZENSE TUTMAYABİLİYOR BU NEYE BAĞLI DAHA ÇÖZEMEDİM:)
İŞTE TUTMAYINCA YANİ HAFİF AKIŞKAN BİR KIVAMDA OLUNCA 1 K.FİN .PUNUNU EKLEYEBİLİRSİNİZ.KORKMAYIN TADI BOZMUYOR.
YALNIZ FAZLA PİŞİRMEYİN .PARMAĞINIZLA KONTROL EDERSİNİZ .ÜZERİ SERTLEŞİNCE FIRINI KAPATIR KENDİ ISISINA BIRAKIRSINIZ.
AFİYET ŞİFA OLSUNNNNNNN
Etiketler:
KURABİYELER,
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder