ANNEMIN BAKLAVASI (annanne baklavasi)



Iste daha önce sizlere bahsettigim,bayram icin yaptigim annemin bir tarifi olan diger baklavam.Yapilisi cok zahmetli olmayan, cok hafif ve lezzetli bir tatli. Gelelim tarifine;
Malzemeleri:
100 gr margarin(eritilip ilitilmis)
1 cay bardagi aycicek yagi
1 cay bardagi yogurt
1,5 cay bardagi süt
2 yumurta
cok az tuz
un
acmak icin nisasta
icine;200 gr findik ici(ben kavrulmamis olandan koyuyorum,siz isterseniz kavrulmus findik veya ceviz koyabilirsiniz)
2 yemek kasigi tozseker
serbeti icin;4 su bardagi tozseker
5 su bardagi su
yarim limon suyu
Yapilis:
Erimis margarin,yumurta,yogurt,siviyag,süt,cok az tuz ve aldigi kadar unu katip,yumusak bir hamur yogurup,üzerini örterek en az yarim saat bekletin.Findik icini bir kasede 2 kasik tozseker ile birlikte karistirin.50 tane beze yapip yuvarlayin.Bu bezeleri nisasta ile birlikte pasta tabagi büyüklügünde acin ve 10'ar gruplar halinde üstüste koyun.Daha sonra bu 10'luk gruplari ayri ayri tepsi büyüklügünde acin.Ilk actiginiz yufkayi tepsiyi yaglamadan yerlestirin.Aralarina findik ici serpip diger gruplari da ayni sekilde acarak tepsiye yerlestirin.En üste findik ici serpmeyin.Yufkalari tepsiye yerlestirdikten sonra 10-15 dakika bekletin.(baklavayi kesmek icin,yufkalarin,ne cok yumusak,ne de cok kuru olmamasi gerekiyor)Baklavayi kesip,200 dereceli önceden isitilmis firinda kizarana kadar pisirin.Pistikten sonra firini kapatip,icinde tepsiyi biraz daha tutun.Serbeti icin,seker ve suyu tencereye alip koyulasana kadar kaynatin.Ocaktan almadan evvel,limon suyunu katin.Serbet sicakken,soguk baklavanin üzerine dökün ve tepsinin üzerini örtüp bekletin.Soguduktan sonra servis yapin.
AFIYET OLSUN



Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler