Yasemincim çok doğruymuş.Keşke daha önce açsaymışım
Neyse zararın neresinden dönsen kardır derler.Narince arkadaşımın sitesinde yaptığı baklavayı görünce bunu yapacağım diye kafaya koydum ve hayatta eline oklava almamış biri olarak yaptım.Eğer kötü olsaydı siteme koymayacaktım.Ama hayatında ilk kez tek başına her aşaması ile baklava yapan biri olarak hiç de fena olmadı.Tek kusuru bence biraz az pişirmiş olmamdı.Biraz daha üzeri kızarana kadar fırında bırakabilirdim ama neticede el emeği göz nuru olduğundan yakarım diye çok korktum.Siz yaparsanız biraz daha kızarmasını bekleyin.
Necla sağolsun açabildiğin kadar ince aç altındaki gazete okunsun demişti iyi bir öğrenci olmuşmuyum bakın bakalım vallahi gazetenin yazısı açtığım yufkanın altından okunuyordu bütün ev halkına gazeteyi böyle okuttum.Bu benim ilk tecrübemdi eh baklava yapabiliyormuşum
- Yarım kg un
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- bir tutam tuz
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Yufkayı açarken kullanmak üzere nişasta
- Açılan yufkaları yağlamak için 1 su bardağı sıvıyağ
- ceviz içi
- en üstüne dökmek için 150 gr kadar tereyağ
Şerbeti için
- 5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
Yapılışı
Şerbeti önceden kaynatın ateşten indirmeden önce bir kaç damla limon ekleyin ve soğumaya bırakın
Hamuru malzemeleri derin bir kaba koyup iyice yoğurun.Hamurdan küçük bezeler yapın (ben 24 adet beze yaptım) biraz unlayarak biraz dinlendirin
Daha sonra asıl iş başlıyor;Yufkaları açmak bezeleri tek tek nişasta yardımıyla açabildiğiniz kadar ince açın.Açtığınız yufkaları bir gazetenin üzerine yayın 4 adet açtığınızda yağladığınız tepsiye (ben mini fırın tepsisinde yaptım) serdiğiniz her yufkayı sıvıyağ ile yağlayın diğer yufkayı serin 4 adet serdikten sonra ceviz içini koyun sonra diğer açtığınız 4 yufka için aynı işlemleri yapın her dört katta bir ceviz koyun.Böylece bezelerinizi bitirin.
En üstüne erittiğiniz tereyağını baklavanın her yerine gezdirin ve 170 derecede ağır ağır pişirin
Fırından çıkarınca kepçe yardımı ile şerbetini verin.
Sonuç şekilde göründüğü gibi tadı lezzeti çok güzeldi ama dediğim gibi siz biraz daha kızarmasına izin verin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder