Malzemeler:
200 gr. kabak tatlısı
Çırpılmış krem şanti
Büyük bir kase dolusu kek parçaları
1 pk. vanilyalı krem ole+2,5 su bardağı süt
Ceviz ve antepfıstığı kırıkları
Üzeri İçin: Hindistan cevizi
Yapılışı:
Kabak tatlıları patates ezicisi ile püre haline getirilir.
Kekler mini mini ufalanıp hazırlanmış kremole ile yoğrulur, elde edilen karışım alüminyum folyo üzerine bir parmak kalınlığında serilir. Üzerine çok ince bir tabaka halinde kremşanti sürülür.
Krem şanti tabakasının üzerine kabak tatlısı püresi sıvanıp ceviz ve fıstık parçaları serpilir ve dikkatlice rulo yapılır.
Rulonun her tarafı hindistan cevizi ile kaplanır ve büyük bir tabağa alınıp yaklaşık 3 saat buzdolabında dinlendirilir.
3 saatin sonunda iki parmak kalınlığında dilimlenen tatlı arkalı önlü hindistan cevizi ile mantolandıktan sonra servis tabağına dizilir ve servis anına kadar buzdolabında dinlendirilebilir..
Afiyet Bal Şeker Olsun..:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder