Çilekli Pasta


Merhaba :)
Ev yapımı bir pastanın yerini hiçbirşeyin tutmayacağını kendim yapmaya başlayınca daha iyi anladım.. :)
Rabbime şükürler olsun ki bebeğime de evde hazırladığım muhallebileri, kekleri, pastaları, kurabiyeleri yedirebiliyorum :)
Hem bebeğim mutlu oluyor, hem de ben..Eline hayvancık şekilli kurabiyesini alıp evirip çevirip şekline bakıp o minik agzına götürüşü ve çıkardığı hmmmm sesi paha biçilemez.. Bu nefis pastada da aynı şryi yaşadık içinin kremasını ve kekini kendim yaptığım için krem şantisinden vermeyerek içinden meyvesinden yedirdim kuzuma ağzını şapırdatarak nasıl da yedi :) Artık mutfağı daha çok seviyorum minik gurmem var çünkü :)
Çilek bitti bitiyor derken bu son fırsat olsun, bu nefis pasta hepimize armagan olsun :)

Malzemeler:
4 yumurta
3 yemek kasigi kaynar su
2,5 türk kahve fincani seker
1 pk. vanilin
3,5 türk kahve fincani un
1 pk. kabartma tozu
Kreması İçin:
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı un
1  çorba kaşığı pirinç unu
1 pk. vanilin
Çilek-damla çikolata
Üzeri için:
2 paket sade kremşanti
1 paket çilekli pelte
çilek
kalpli sekerlemeler


Yapılışı:
Pandispanya için; yumurtalari ayirmadan sicak su ile en yüksek ayarda cırpılır (yaklasik 1 dakika)
seker ve vanilini ilave edip çırpılır.(yaklasik 2-3 dakika), diger kuru malzemeleri elenerek ilave edilip karıştırılır. (düsük ayarda)
Elde edilen kek hamuru küçük boy dikdörtgen fırın tepsisine dökülür ve önceden isitilmis 175 derecelik fırında 30- 35 dakika pişirilir. (bu asamada firin kapagini acmayalim)..
Krem şanti çırpılıp buzdolabında dinlendirilir.
Pelte tarifine göre pişirilip soğutulur.
Krema için;
iki su bardağı süt ve şeker ocağa alınır kısık ateşte karıştırılır.
Kalan süt ve diğer malzemeler ayrı bir yerde çırpılarak yavaş yavaş ocaktaki süt karışımına eklenip sürekli karıştırarak pişirilir ve yine karıştırarak soğutulur.
Kek fırından çıktıktan sonra iyice soğutulup kalıptan çıkarılır ve ortadan ikiye bölünüp hazır hale getirilir.
İkiye bölünen pandispanya meyve suyu ile ıslatılıp krema kaplanır ve çilek-çikolata parçacıkları eklenip tekrar krema sürülür.
Krema bitene dek aynı işlem tekrarlanıp ikinci kat pandispanya kapatılır ve pastanın üzeri çırpılmış şanti ile kaplanarak, pelte ile sıvanır çilek ve kalpli şekerlemeler ile süslenerek buzdolabında bir gece dinlendirilip dilimlenerek servis edilir..

Afiyet bal şeker olsun :)

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler