Çilekpare


Merhabalar :)
Çilek kalktı gibi tezgahlardan bu yüzden hızlıca çilekli tariflerimi paylaşacağım sizlerle :) Yz gösterdi kendini sırada kayısılı, kirazlı ve şeftalili tarifler var :)
Ama bugün sizlerle çilekpareyi paylaşacağım çilekli irmik ile yakalanmış mükemmel bir lezzet :)

Malzemeler:
500 gr. un
1 su bardağı + 2 çorba kaşığı pudra şekeri
1,5 su bardağından çilekli irmik
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya
2 adet yumurta (birinin sarısı tatlıların üzerine sürülecek)
125 gr.margarin (yumuşamış)
yarım su bardağı sıvıyağ
Şerbet İçin:
1,5 litre su
3,5 su bardağı tozşeker
1 dilim limon

Yapılışı:
Şerbet için su, şeker ve limon kaynatılıp, ocaktan alınır. Soğumaya bırakılır.
Önce toz malzemeler iyice harmanlanır, sonra sıvı malzemeler eklenerek karıştırılıp iyice yoğrulur elde edilen hamur 15 dk. dinlendirilir.
Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yassı şekiller verilir.
Tatlılarımız yağlanmış fırın tepsisine dizilip, üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, çatal ile çizilir.
175 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
fırından çıkar çıkmaz ılık şerbet ile şerbetlenir.
Soğuyup dinlenince hindistan cevizi, antep fıstığı, fındık yada ceviz ile süslenip servis edilir.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler