Fincanda Kek

Mükemmel sonuç


Piştikten sonra



Pişme aşamasında







Bu hafta izinliyim blogumla daha fazla ilgilenip arkadaşlarımı daha fazla ziyaret ederim hevesime rağmen bu isteğimi uygulama şansım olmuyor fazla.İzinliyim ama buna ben tatildeyim değil de evdekiler tatilde diyebilirim.Hani ben izinliyim çalışmıyorum ya ee sen nasılsa izinlisin deyip ev halkı yan gelip yattı.Aslında Ankaralım için izin aldım onunla ve bebemle biraz daha fazla zaman geçireyim sabahları birlikte kahvaltı edelim falan diye.Fakat sağolsunlar onların yataktan kalktığı zaman öğlen yemeği saatine yaklaşmış olduğundan ben sabahları kahvaltımı hazırlayıp serin serin esen rüzgar eşliğinde gazetemi evire çevire okuyarak tek başıma kahvaltı ediyorum.Arkasından bir de kahve yapıyorum kendime miss.



Bu arada bu keki belki bilenleriniz vardır bana bir arkadaşım bu tarifi mail olarak atmış bende prınt edip çantama koymuşum.Geçen akşam çantamı karıştırırken elime geldi,bu arada birden bu tarifi uygulama hevesi de geldi kolları sıvadım girdim güzel mutfağıma.Hemencecik yapıverdim ama saat çok geç olduğundan ve fazlaca da uykum geldiğinden sunum aşamasını istediğim gibi yapamadım.Aslında piştikten sonra güzel bir çikolatalı sos ile servis mükemmel olurdu ama ben vişne reçeli ile resimledim.



Malzemeler





  • 1 yumurta


  • 1.5 çay bardağı şeker


  • 1 çay bardağı süt


  • 2 çay bardağı un


  • vanilya


  • kabartma tozu


Yapılışı



Önce şeker ile yumurtayı krema kıvamı alıncaya kadar karıştırın.Daha sonra diğer malzemeleri ilave ederek karıştırın.İçlerini sıvıyağ ile yağladığınız fincanların yarısına gelecek kadar harcınızı pay ediniz.Büyük bir tencereye fincanları yerleştirip,tencereye fincanların yarısına gelecek kadar ılık su koyunuz.Daha sonra tencerenin altını yakıp harlı ateşte suyun kaynamasını sağlayınız.Bundan sonraki aşama önemli tencerenin ağzına temiz bir bez örtüp (kapaktan buharların keke akmaması için)tencerenin kapağını kapatıp ateşi kısık ateş ayarına getirin ve ilk 20/25 dakika kapağı hiç açmayın.



Dakika dolup da kapağı açtığınızda bir şok yaşayacaksınız hazır olun.Fincanın yarısına kadar koyduğunuz kek harcı kabarıp o kadar yükselmiş ki örttüğünüz beze değmiş.Bundan sonra kapak açık olarak pişirmeye devam edin ben yarım saat kadar daha pişirdim.



Sünger gibi yumuşacık pamuk gibi keklerim oldu.Keke bastırıyorsunuz,hooooppp yükselip eski halini alıyor.Mutlaka deneyin derim.Bu ölçüler ile gördüğünüz fincanlar ile 5 adet kekim oldu.



Aslında ben çok ani karar verip yaptığım için yaratıcılığımı devreye sokamadım.İsterseniz içine damla çikolata koyabilirsiniz ya da limon kabuğu rendeleyebilirsiniz.Bu kekler ile küçük pastalar yapabilirsiniz.Ben ilk kez böyle bir kek denedim sonuçtan çok memnun kaldım eee gerisi de size kalmış afiyet olsun



Bu arada fincandan da çok kolayca çıktı Sabah kalktığımda boş fincanlar mutfakta setin üzerine dizilmişlerdi.



Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler