Fırında Tavuk
Herkese mutlu günler diliyorumm :) Sofralarımızın beyaz etle haşır neşirliği malum, hafif ve lezzetli bir akşam yemeği isterseniz eğer deneyin derim:) Eski fotoğraflı tarifleri güncellerken arşivi de kurcalamış oldum tavuk sayesinde:)
Sevgiler..
Malzemeler:
1 adet tavuk göğsü
4 adet tavuk baget
3 det patates
2 adet domates
2 baş soğan
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Öncelikle soğanlar piyazlık doğranıp, az yağlanmış tepsiye serpilerek yerleştirilir.
Tavuk göğsü parçalara ayrılır, bagetler de yıkanarak tepsiye dizilir.
Patatesler elma dilimi doğranıp tavuk etlerinin arasına yerleştirilir tuzu, karabiberi de ilave edildikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişmeye bırakılır...
Yaklaşık 20 dk. sonra dilimlenmiş domatesler de eklenip, tavuklar kızarıp piştikten sonra fırından çıkarılan tavuklar sıcak sıcak servis edilir..
Afiyet bal şeker olsun..
Etiketler:
ana yemekler,
Tavuk Yemekleri,
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder