Merhabalar :)
Günaydınlar :)
Dün müjdeleri sıraladık bugünde evimizdeki ilk pastamızı yayınlayalım değil mi :) Gelip yerleştikten sonra kızımız için yaptığım nefis pastamla sizleri başbaşa bırakırken güzell yorumlarınıza çok teşekkür ediyorumm :)
Malzemeler:
Pandispanya:
3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı süt
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Krema ve üstü için:
1 paket vanilinli pasta kreması
2 paket sade kem şanti
Muz
Yarım çay bardağı süt
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Krema ve üstü için:
1 paket vanilinli pasta kreması
2 paket sade kem şanti
Muz
Albeni tane tane
bütün antep fıstıklarıYapılışı:
Öncelikle krem şantiler ve pasta kreması tariflerine göre hazırlanıp buzdolabına kaldırılır..
Pandispanya için yumurtalar ve şeker çırpılır üzerine sırası ile süt, sıvıyağ, kabartma tozu, vanilin ve un eklenerek özleşene dek karıştırılır..Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirilir.. Fırından çıktıktan sonra üzerine nemli bir tülbent örtülüp soğuyana dek bekletilir ve kalıptan çıkarılır..
Soğumuş olan pandispanya ortasından ikiye bölünür ve alt kısmı sütle ıslatılıp pasta kreması, muz, albeni tane tane ve fıstıklar ile malzemeler bitene dek kat kat döşenir..
İkinci kat da meyvelerin üzerine kapatılıp sütle ıslatılır ve krem şanti ile kaplanıp albeni tane tane çikolatalar ile zevke göre süslendikten sonra buzdolabına kaldırılan pasta bir gece dinlendirilip dilimlenerek servis edilir..
Afiyet bal şeker olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder