Bayram da hazırladığım yer fıstıklı ağızlara layık irmik tatlısını sizlere sunuyorum bugün..Eğer hiç yer fıstıklı irmik tatlısı yapmamışsanız hemen denemenizi şiddetle öneririm..Yanına mutlaka Mado'nun dondurmasından eklemeyi unutmayınız..Fotoğraflar gece çekildiği için pek net çıkmadı,göz zevkinizi bozuyorsa şimdiden özürler!!
Malzemeler
2 su bardağı irmik
300 gr tereyağı
1/2 su bardağı yer fıstığı
Şerbeti:
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
(helvayı kavurmaya başlamadan önce şerbeti kaynatıp iyice soğutunuz)
Hazırlanışı
İrmiği yağı ve fıstığı birlikte iyice kavurunuz.
Kavrulduğundan emin olduktan sonra soğuk şerbeti döküp çekene kadar bekleyiniz.Tencerinin üzerine temiz bir örtü örtüp kapağını kapatıp
biraz demlenmesini sağlayınız.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder