Kavurmalı Pilav

Merhabalar...
Ne kadar kalorili de olsa pirinç ve pirinç pilavı mutfaklarımızın, sofralarımızın baştacı...
İftar için hazırladığım ve arşivimde bulunmayan kavurmalı pilav Ramazan vesilesi ile sizlerle :)
Mis gibi tereyağlı pilav sofralarınızı süslesin inşallah..

"Hz. Peygamber (s.a.s) insanlarla birlikte iftar etiğinde şöyle buyururdu; Yanınızda oruçlular iftar etsin, yemeğinizi iyiler yesin, üzerinize melekler insin" (Darimi, Savm, 51)

Malzemeler:
2 su bardağı baldo pirinç
100 gr. tereyağ
Tuz
2,5 su bardağı kaynar su
Kavurması için:
500 gr. dana kuşbaşı
1 soğan
İçyağı
Tuz, karabiber

Yapılışı:
Pirinçler derin bir kapta üzerini geçecek kadar ılık suda tuz ve limon suyu ilave edilerek ıslatılır.
Kavurma için; içyağı minik minik doğranıp tencerede kısık ateşte eritilir ve üzerine kuşbaşı etler ilave edilerek kısık ateşte suyunu salıp çekinceye kadar sotelenir. Suyunu çeken etlere yemeklik doğranmış soğan ve tuz ilave edilerek pişmeye bırakılır.
Pilav için tencereye tereyağ alınıp eritilir yıkanmış pirinçler eklenip biraz kavrulur ve suyu eklenir. Tuzu kontrol edilip kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Etler ve pilav hazır olduğunda birlikte servis edilir.

Afiyet olsun..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler