Bu tatlı rumeli tatlısı ya da arnavut tatlısı olarak geçiyor.Aslında arnavutların buna benzer bir tatlısı olduğunu biliyorum ama onlar kumüştuar diyorlar ve bu tatlı harcını bir kat açtıkları bir yufkayı (hamuru kendileri açıyorlar) tepsinin zeminine serip harcı öyle döküyorlar.Bu benim bu tatlı için size verebileceğim küçük bir bilgi daha fazla bilgiye sahip olanınız varsa ve paylaşırsa sevinirim.
Yazdığım her tarife deneyin çok güzel gibi ısrarcı yazılar yazıyorum ama bu gerçekten yine söylüyorum çok hafif.insanı yormayan.lezzetli ve kesinlikle yumurta yumurta kokmayan bir tatlı
Malzemeler
- 4 su bardağı süt
- 6 yumurta
- 1.5 su bardağı esmer şeker
- 2 paket vanilya
Yapılışı
Sütü tencereye koyup şekeri ilave ederek birazcık ılıklaştırın.Daha sonra başka bir yerde iyice çırptığınız yumurtaları süte ilave ederek iyice karıştırın ve fırınlayacağınız kaba boşaltıp fırına verin.Burada önemli olan bu tatlının az sıcaklıkta 150 derece gibi uzun sürede pişmesi.Süre vermiyorum,tatlının üzeri altın sarısı olana kadar fırında pişirmeye devam edin.
Afiyet olsun
(Bu arada bu ölçüler Oktay Ustadan)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder