Kuru Meyveli Zencefilli Kalp Kurabiye


Merhabalar:)
Allah ne büyük nimetler vermiş değil mi bizlere?
Blog hayatı ile tanıştığım andan itibaren kendimi atdığım yenilikçi bakış açısının hayatımı nasıl değiştirdiğini izlemekteyim.. Tuhaf bir cümle oldu ama öyle..
Artık etrafımda bir soru olsa muhakkak şu veya bu şekilde diye cevap yazabiliyorum, insanlar danışıyorlar, tanımasalar da seviyorlar, tanımak, tanışmak istiyorlar..
Ezelden beri insan canlısı ve evcimen bir yapım olduğundan en çok bu durum sevindiriyor beni..Hayatın bana sunduğu tüm nimetlerden imkanlarım dahilinde faydalanmak, bunları insanlarla paylaşmak, karşımda meraklı ve sevgi dolu gözleri görmek ne ala anlatamam..
Bu bağlamda mutluluğuma ortak olan tüm sevdiklerime ve sevenlerime teşekkürü borç biliyorum..
Lakin kendimi yeterli bulmamaktayım, sanki daha olgunluğa erişememiş, hep eksik gibiyim.. Annem gençlik heyecanından dese de herşyi bilmek,öğrenmek her an ufkumu genişletmek istiyorum, değişik yerler görmek, değişik tatlar denemek, sanatlar öğrenmek vesaire vesaire.. Ömür yetmez biliyorum ama içimdeki bu yükselişi bir türlü bastıramıyorum..:) Bir gün özendiğim geniş ufuklu insanlar gibi olurmuyum bilemiyorum..
Neyse..
Allah bize ne güzel nimetler vermiş demiştim, evet zencefil bunlardan birtanesi..
Kendisi ile çok yeni tanışmış olamama rağmen oldukça iyi bir ikili olduk:) Daha onunla ilgili bilmediğim tonlarca şey var biliyorum..Ama öğrenmeye devam ediyorum, okuyorum, düşünüyorum, tasarlıyorum..Tatlılarda, çorbalarda, kurabiyelerde deniyorum..
Bugünde sizlere zencefilin renk ve lezzet kattığı bir kurabiyemi sunmak istiyorum..
Kilere dalıp elimdeki malzemeleri didiklerken sen de gel meyve şekeri dediğim ve yılbaşı sofrasında yerini kıtır kıtır almış bir kurabiye bu..
Denemeniz dileği ile..


Malzemeler:
125 gr. yumuşatılmış tereyağı
125 gr.  pudra şekeri
3 su bardağı un
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 çay bardağı meyve şekerleri


Yapılışı:
Tereyağı, pudra şekeri ve yumurta sarısı mikserle çırpılır. Un, zencefil,meyve şekerleri ve kabartma tozu eklenip iyice karıştırılır.
Elde edilen hamur unlanmış tezgahta 5 mm kalınlığında açılır.Kalp kalıpla kesilerek yağlı kağıt serili tepsiye sıralanan kurabiyeler önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika fırınlanıp soğutulur..

Afiyet bal şeker olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler