Kıymalı Hingel - Çorum Yöresi

Uzun bir aradan sonra merhabalar..
Diş çıkarma telaşımız dişlerin patlayıp çıt çıt kaşıklara vurmasıyla son buldu :)
Oldukça sancılı ve yoğun günlerin ardından biraz olsun sakinleştik ve normal hayata döndük..
Dönüşümü sevgili Ab-ı Hayat' ın Çorum Yemekleri Etkinliği ile yapmak istedim..
Kendisinin listesinde olan ve benimde aşına olduğum lezzetlerden hingeli yapıp hemen paylaşmak istedim :) Tarifimi arkadaşımın etkinliğine yolluyor, bol katılımlı bir etkinlik olsun diyorum :)

Malzemeler:
4 su bardağı un
1 yumurta
Tuz
Yoğurmak için ılık su

İç malzemeleri:
250 gr. kıyma
1 soğanın rendesi
Tuz, karabiber, kırmızı biber
Haşlamak için:
1,5 lt. kaynar su

Üzeri için:
50 gr. tereyağı
Kırmızı pul biber
İsteğe göre yoğurt

Yapılışı:
Un yoğurma kabına alınır, tuz serpilir yumurta kırılır ve ılık su ilavesi ile kulak memsi kıvamından hafif sert bir hamur elde edilir. Üzerine nemli bir bez örtülerek yarım saat dinlendirilir.
iç malzeme için kımanın içerisine soğan rendelenir, tuz ve baharatları ekilip kıyma harcı gibi yoğrulur.
Dinlenen hamur ikiye bölünüp merdane ile ne ince ne kalın olacak şekilde açılır çay bardağı ile kesilip ortalarına kıymalı içten konur ve ay şeklinde kapatılır.
Kaynayan suda 5-10 dakika arası haşlanıp servis tabağına alınır. Kalan hamurlar içinde aynı işlem tekrarlanıp servis tabağında toplanan hingellerin üzerine tavada tereyağ ve kırmızı pul biber kızdırılıp gezdirilir. Afiyetle servis edilir. İsteğe göre yoğurtta dökülebilir.
Afiyet bal şeker olsun..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler