Mantarlı Tavuk Sarma
Merhaba...
Sahurumuzu yaptık, çok şükür oruçluyuz bugün..
Rahmet ve bereket dolu bu güzel ayın huzuru tüm bedenimi ve ruhumu sardı hamd olsun...
Bugün sizlerle birkaç hafta önce hazırladığım nefis bir tarif paylaşacağım.. Dilerim iftar sofralarınızı taçlandırır..
Sevgiler..
Malzemeler:
4 adet tavuk göğsü
500 gr. mantar
2 adet soğan
2 adet kapya biber
Tuz, karabiber
Üzeri için:
Sıvıyağ
Ketçap, mayonez, kekik
Yapılışı:
Tavuk etleri bonfile kesilip biraz dövülerek inceltilir.
Diğer tarafta; mantarlar yemeklik doğranıp bir tencerede sotelenir. Üzerine küp doğranmış kapya biberler ve mantarlar sırası ile eklenir tuz ilave ederek sotelenir. Soğutulur.
Her bir tavuk parçasının içine birer kepçe pay edilip sıkıca sarılır.
Üzerleri ketçap mayonez ve baharatlarla hazırlanmış sos ile kaplanan tavuklar önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirilir.
Patates püresi eşliğinde servis edilir.
Afiyet olsun..
Etiketler:
ana yemekler,
Tavuk Yemekleri,
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder