PASTANE KURABIYESI ve BERKIN'IN PASKALYA HEDIYESI PECETE HALKASI



http://oktayusta.blogcu.com/ blogunda görmüstüm bu kurabiyeleri.Denedim ve cok begendim.bunlari yaptiktan 1-2 gün sonra tatlari daha da güzel oldular.Yani yapipta pisman olmayacaginiz bir lezzet.Oktay Ustanin yazisini aynen aktariyorum.

MALZEMELER:

125 gr margarin
1 su bardagi siviyag
1 cay bardagi yogurt
1 yumurta
1 corba kasigi toz seker
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi mahlep
1 tatli kasigi karbonat
alabildigi kadar un

üzeri icin:1 yumurta sarisi,cörekotu

YAPILISI:

Once oda sicakliginda yumusatilmis margarini elinizle iyice yumusatin.Uzerine siviyag,yumurta veyogurdu ekleyip iyice karistirin.Uzerine bir miktar unu koyun.Unun üzerine karbonatituz,sekeri ve mahlebi ekleyip alabildigi kadar unlayumusak bir hamur yapin.Hamurdan parcalar kopartip,ikiye kivirtip bükün.Bu miktardan yaklasik iki tepsi cikiyor.Tepsiye dizdiginiz hamurlarin üzerineyumurta sarisi sürüpcörekotu serpin.170 derecede üzeri kizarana kadar pisirip ilik servis yapin.

AFIYET OLSUN!

http://oktayusta.blogcu.com/

Bu tarifimi daha önceden diger blogumda (http://kizilciksurubu.blogcu.com/ ) da yayinlamistim.

Resimde gördügünüz bu pecete halkalarini da Berkin okulda yapip paskalya hediyesi olarak getirdi.Aile 4 kisilik oldugu icin her birimize bir tane yapmis,cok incedir benim evladim.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler