Şebit (Yağlama) - Kayseri Yöresi
Merhabalar..
Sımsıcak günler yaşıyor, bazen yağmurla bir serinlik buluyoruz bugünlerde.. Hıdırellezi de geçirdik iyice güzelleşti havalar.. Parka gidiyor, bahçeye çıkıyoruz miniğimle, ihmal ediyorum buraları ama onunla zaman öylesine tatlı geçiyor ki, her geçen gün değişiyor mimikleri, hareketleri, çıkardığı sesleri :) Hergün onunla ayrı güzel ayrı zevkli, Rabbim herkese yaşatsın bu harıka duyguları..Evlat bambaşkaymış, anne olunca anladım :)
Bugün, sevgili Aslı' cığımdan öğrendiğim ve birkaç yıldır ara ara yaptığım Şebit' i güncellemeye karar verdim.. Arada Blog tadilatı şart :)
Malzemeler:
2 su bardağı un
Yarım su bardağı süt
Yarım paket instant maya
1 yemek kaşığı sıvıyağ
aldığı kadar ılık su
tuz
Kıymalı Harç İçin:
200gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 tutam maydonoz
1 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
1,5 yemek kaşığı salça
tuz,kimyon,karabiber,pulbiber,toz kırmızı biber
Yapılışı:
Hamur için verilen malzemeler ile ele yapışmayacak bir hamur yoğrulur üzerine nemli bir bez örtülüp 20 dakika dinlendirilir.
Hamurumuz dinlenirken iç harç için soğanlar ve sarmısak mini mini doğranıp sıvıyağda pembeleştirlir. Üzerine kıyma eklenip kıyma suyunu salıp çekene kadar kavrulur. Sırasıyla kabukları soyulup mini mini doğranıp domatesler, salça ve ince kıyılmış maydonozlarla birlikte baharatlar eklenip pişirilir.
Dinlenen hamur mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılır.
Her beze unlu zeminde yufka inceliğinde açılıp tavada veya sacda alt üst ederek pişirilir.
Pişen her yufka servis tabağına alınıp üzerine kıymalı harçtan serilip her yufka piştiğinde birbirinin üzerine konulup bezeler bitinceye kadar aynı işleme devam edilir..
Ortasından dörde bölünen şebitler sıcacık sıcacık servis edilir...
Afiyet bal şeker olsunn..
Etiketler:
HAMUR İŞLERİ,
Yemek Tarifleri,
Yöresel Yemekler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder